(Toekomstige) aandachtsfunctionarissen van organisaties die werken met een meldcode zoals onderwijs, kinderopvang, ouderenzorg, gezondheidszorg of maatschappelijke ondersteuning.
Inhoud
De verbeterde meldcode
De aandachtsfunctionaris
Adviseren en steunen
Effectief implementeren
Resultaat / Doelstelling
Deelnemers kunnen gebruikmaken van de verbeterde meldcode (wettelijke stappen en dilemma’s), het eigen afwegingskader op basis van casuïstiek en de samenwerking met Veilig Thuis.
Deelnemers weten welke taken en verantwoordelijkheden zij hebben als aandachtsfunctionaris binnen de eigen organisatie en hoe dit zich verhoudt tot directie, management en collega’s.
Deelnemers zijn zich bewust van de benodigde competenties die nodig zijn en hoe zij zich kunnen profileren als aandachtsfunctionaris binnen de organisatie.
Deelnemers weten hoe zij een adviserende en steunende rol binnen de organisatie kunnen vormgeven. (Collegiale consultatie, een adviesgesprek, gesprekstechnieken).
Deelnemers kunnen een implementatieplan schrijven, deze implementeren en levendig houden binnen de eigen organisatie.
Optioneel
Indien gekozen wordt voor een aanvullend dagdeel gespreksvaardigheden dan wordt aan deelnemers de basis geboden om het gesprek aan te gaan met bijvoorbeeld de directie, collega of cliënt. In een dagdeel met een trainingsacteur zal geoefend worden aan de hand van eigen casuïstiek.
Aangesloten bij de landelijke organisatie voor beroepstrainers NOBTRA. Van kracht is de Ethische gedragscode en het Klachtenreglement.